80’s live

Drygt två timmars musik, tyvärr med 20 minuters paus i Uppsala igår. Artisterna som hade sin storhetstid för 30 år sedan, lockade en 50-årig publik. Några av artisterna har inte åren behandlat så varsamt, så min plats långt ut till vänster på fjärde rad var inte alltid positivt. Tyvärr var ljudet på de främsta raderna riktigt dåligt, om det var det även längre bak och om det var lokalens fel kan jag inte uttala mig om.

Fyra minuter över halv åtta började välkända toner strömma ur högtalarna, då körtjejerna fick inleda med “Forever young”. Magnum bonum klev under tiden upp på scenen och fick glänsa med “skateboard” och “hög hatt”. Attack slängde upp en låt jag aldrig hade hört  innan “ooa hela natten” fick publiken att ställa sig upp och röra både på armar och höfter. Dr Åkes trumsolo efter var bra, men för långt. Stora delar av publiken tappades bort på vägen.

Mikael Rickfors klev sedan upp och visade vägen för dom borttappade med sin landsplåga “Vingar”. Plötsligt var det paus och den stämning som hade infunnit sig i lokalen tappades. Särskilt som dörrarna öppnades inåt och det blev lite trängsel då folk skulle springa ut och köpa sig en “flygplansflaska” med vin.

Smakprov%20fr%C3%A5n%20turn%C3%A9n%2080's%20Live

Efter pausen fick körtjejerna åter igen stå i rampljuset en minut, denna gång med “in the air tonight”. Ännu en fullträff i låtval för min smak. Sedan steg Millas mirakel upp och gjorde sin härliga “Rytmen av ett regn”. Som one hit wonder fick Milla sedan nöja sig med att sjunga Sussies orkesters “Dansar i månens sken” innan hon lämnade över till Dan Hylander.

Hylander är bra och “skuggor i skymningen” fick händerna att klappa igång igen, men det tände aldrig till riktigt som innan pausen och jag satte mig och väntade på Tone Norum, som tillslut fick ställa sig på scen och sjunga sin “Stranded”. Som alla andra artister fick hon göra en cover och Pretenders “brass in pocket” kändes inte rätt för henne. Tones röst och utseende var precis så bra som jag hade hoppats, men precis som när jag såg henne i Krägga så kändes hon inte helt närvarande.

Attack,%20Millas%20Mirakel%20och%20Tone%20Norum%20sjunger%2080-tal

“Allt som jag känner” gick inte att undvika att spela, även om jag tycker den är sönderspelad. Att Rickfors kom och hjälpte till med den gjorde att jag fick lite gåshud trots allt. Sen kom kvällens höjdpunkt, Rickfors gör sin underbara tolkning av “when a man, loves a woman” och efter det tog han sig an Springsteens “the river”

Avslutningsvis blev det lite 80-talsmedley med låtar som Tainted love och Nenas “99 luftballons” som Tone fick äran att framföra. När sedan “livin on a prayer” rockade loss med hela gänget på scen, fick Tone en gitarr i handen och då kom plötsligt glöden fram och jag var åter igen kär!

80-talsg%C3%A4nget%20sjunger%20Rockin%20in%20the%20free%20world

Det hela avslutades med “Keep on rockin in a free world”. Inte någon favoritavslutning, men ändå bra drag och jag gick ifrån konserten ganska nöjd.

  • Bäst: Mikael Rickfors
  • Positiv överraskning: Milla, både ser bra ut och låter bra.
  • Sämst: Pausen och att det var obligatorisk garderob, vilket innebar ett missat Stockholmståg.

Lite bilder hittade jag i Hellen64’s blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 × fyra =