Absolute music 3

Nja. Det är vad jag tycker när jag läser låtlistan för Absolute music 3 som trots allt hittade upp till topplistans 5:e plats. Shona Laing, Five Star och Wendy & Lisa har med låtar som inte får mig att jubla. “För din skull” med Ulf Lundell och “Bridge to your heart” med Wax är också ett litet jasså.

“I want you” med Rock runt riket är lite musikhistoria, då den spelades in av Roxette, Ratata och Eva Dahlgren till deras gemensamma turné. Detta var även första gången Roxette var ute och turnerade.

Kvar är det trots allt en del låtar som jag ännu idag gillar att höra. Pet shop boys “It’s a sin”, Heart “Alone” och Whitesnake “Is this love” är de starkast lysande exemplen enligt mig, trots att de två sistnämnda aldrig ens tog sig in på försäljningslistorna.

Whitesnake – Is this love [Unplugged]

De som toppade Svenska topplistan från skivan var ovan nämnda Pet shop boys-låt. “Never gonna give you up” med Rick Astley och “I wanna dance” med Withney Houston.

Whitney Houston – I wanna dance with somebody (who loves me)

Bland låtarna som valdes bort till CD-versionen finns det egentligen ingen jag saknar. “Heart & Soul” med T’pau var den enda som i alla fall nosade på listorna. “F.L.M” med Mel & Kim ligger och skrotar som vinylsingel i någon låda här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tio − 5 =