Bandit Rock Most Wanted

En månad efter skivsläppet så lyckas jag äntligen publicera mina tankar om skivan. Absolute ger ut skivor åt NRJ, Rix FM, Lugna favoriter och Bandit. Här känns Bandit som den mest relevanta skivan att släppa då alla låtar på de andra skivorna mycket väl kunde släppts på en vanlig Absolute music.

Nu när det sammanställts favoritrocklåtar från det gångna året så är det en härlig blandning som bör tillfredsställa de flesta Banditlyssnarna.

Att börja med Nickelback’s Bottoms up är genialt. Den har lite tyngt, samtidigt som den är väldigt enkel och rätt fram. Helt enkelt en bra uppvärmning.

Nickelback–Bottoms up

Uppföljningen med In Flames och Where the dead ships dwell är snäppet svårare att ta till sig för den vanlige Absoluteköparen, men ett helt rätt låtval. Nytt från Nightwish är spår nummer tre. Jag lyssnar mer än gärna på Nightwish, men just den här låten tycker jag inte passar på den här skivan. Den skulle nog platsa bättre i melodifestivalen om några minuter med Nanne Grönwall.

Nightwish–Storytime

Sedan följer artister som Korn, Mustasch, 3 doors down, Dead by april och Daughtry. Det är en skiva med bra refränger även i de lite tyngre låtarna. Kanske hade jag önskat lite mer fullt ös och lite mindre handbroms, men skivan har fått en blandning där Banditlyssnarna känner igen sig.

Min favorit just nu, beror på en enda textstrof… “…eller ligga med gravida du är välkommen till och med som medlem i Takida” Motley Crew med Lillasyster som strofen kommer ifrån ligger fint på andra skivan direkt efter Steel Panter, bandet med de mindre rumsrena texterna.

Lillasyster–Motley crew

Lyssnar ni på Bandit och vet att ni är i radioskugga någon timma så köp skivan. Själv lyssnar jag på den regelbundet och det är inte många skivor som legat på toppen på min spellista i en hel månad.

Nu får det vara slut med rock för ikväll och fram med chipsen, på med den rosa skjortan och poppa melodifestival ett par timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 7 =