Bio eller evenemangslokal?

Ett debattinlägg på aftonbladet handlar om småbiografernas digitalisering. Trots att jag bara bor ett par mil från vår huvudstad så finns det en liten biograf i vårt folkets hus.

Den moderna biosalongen har under året visat direktsänd opera och konserter. Jag har ännu inte tyckt att det är värt pengarna att betala ett par hundra kronor för att se en konsert på filmduk, men idén är spännande. På tisdagar har dom även visat allsång på skansen under sommaren för 60 kronor per person. Allsången är något som går att se gratis på TV’n hemma, men på bion är det förståss bättre ljud. I det fallet skulle jag istället valt att åka dom två milen till Skansen för att se allsången.

Hur framtidens bio kommer se ut vet jag inte, men att det kommer visas mer än film är jag övertygad om. En stor marknad är idrottsevenemang som fotbollsmatcher, vilket idag visas på en mängd sportbarer runt om i landet utan entreavgift. Jag tror att biograferna får svårt att få in fotbollspubliken i större omfattning utan ölservering, men vem vet vad som händer i framtiden.

Jag hoppas att landets små biografer kommer överleva. Att det kommer visas nya bra och prisvärda filmer på dom. Det tror jag är det bästa sättet att komma ifrån en del av piratkopieringen som filmindustrin idag har ett problem med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 5 =