Bättre ljud, men aldrig mer Kista centrum

Igår köpte jag äntligen mig en ny sub till mitt hemmabiosystem. Ett besök hos Hifi-klubben resulterade i en aning bättre ljud, ett mer lättstädat hem och något som inte tjuter så fort en mobiltelefon befinner sig i samma rum.

Tyvärr så var det både det första och sista besöket på Hifi-klubben i Kista då parkeringsgaraget var ett stort kaos igår. In gick rätt  bra, det stod att det var fullt på plan –1. Drygt 400 lediga platser på –2 och 100 lediga på –3 så jag kände mig lugn med att få en plats snabbt och sen kunna hem och titta på lite fotboll på TV’n.

Efter ett par minuters köande hade jag lyckats ta mig ner på plan –2 och insåg då att skylten hade ljugit. Inte en ledig plats fanns och jag hade kunnat gå runt i garaget fem varv på den tid det tog att åka ett varv för att hitta nerfarten till det sista planet. Väl framme vid nerfarten visade det sig att det endast är abonnerade platser och en bom stängde vägen ner. Ett varv till och jag bestämde mig för att åka hemåt igen utan att ha hittat en plats. 20 meter från utfarten så började plötsligt en bil backa ut framför mig och jag fick min plats, det hade då gått 25 minuter från att jag åkte in i garaget och i Kista centrum tas betalt för varje påbörjad 20-minutersperiod. Nu hade det bara blivit 10 kronor, vilket antagligen är mindre än bensinkostnaden för samma tid, men ändå väldigt irriterande.

Det finns gott om köpcentrum med gratis parkering, även om p-vakterna där oftast är mer än lovligt nitiska. Jag har aldrig behövt leta efter en p-plats mer än någon minut någon annanstans så ska jag handla något i påsk blir det troligen i Jakobsberg, Stinsen eller Väsby. En sak är säker, det blir inte i Kista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − sju =