Drömmar och mardrömmar

Det är som en dröm att komma tillbaks till jobbet och återfå den sociala kontakten med fler än fru och barn. Tyvärr kändes slutet på dagen mer som en mardröm då det strulade på jobbet och det dåliga samvetet kom fram när jag tänkte på hur långa dagar barnen har på dagis.

Vet inte varför, men Califonia Dreamin’ med The Mamas & The Papas känns helt rätt idag. Låten blev aldrig någon superhit, låg som bäst på 4:e-plats på Billboardlistan och tog sig aldrig in på listan i Sverige. Låten är rankad bland dom 100 bästa låtarna genom tiderna av Rolling Stones magasin.

The Mamas & the Papas – California Dreamin

Bobby Womacks version från 1968 är helt underbar, kanske för att det nästan är en helt annan låt. Så den kan jag inte låta bli att slänga med här.

Bobby Womack – California dreaming

Det har gjorts en hel bunt med covers på låten och DJ Sammy tycker jag tolkat den enkelt och bra 2002 i en dansgolvsglädjeversion.

DJ Sammy – California Dreaming

Eftersom jag är insnöad på Absolute music måste jag nämna att California Dreaming finns med på sju olika Absolute-skivor med tre olika artister. The Mamas & The Papas, DJ Sammy och Royal Gigolos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 9 =