Dörrparet avstängt

DSC00126SL har köpt in en massa fina nya pendeltåg. Det finns en hel del bra med tågen, men samtidigt så har en del förhoppningar krossats som ett strutsägg under ett framrusande tåg.

Något SL gick ut stort och sa var att dörrarna skulle hålla bättre med dom nya tågen. Min erfarenhet är snarare tvärt om. Dessutom läste jag mer än en gång att om ett dörrpar gick sönder på ena sidan vagnen så skulle inte motsvarande på andra sidan drabbas, vilket var en riktig lögn.

Idag var två dörrpar efter varrandra avstängda som vanligt och personalen blev lika arga som vanligt på att det tog tid för oss att gå på och av tåget. När nu trehundra personer ska gå ut genom en dörr istället för hundrafemtio så tar det längre tid. Att skälla på kunderna för att vi är för långsamma när det är SL’s fel gynnar inte någon. Förhoppningsvis kommer dörrarna inte fungera ännu sämre när nu höstlöv och snö kommer.

Biljettkontrollanter

I metro står det idag om en yrkesgrupp som oftast inte är omtyckt, biljettkontrollanten. Själv har jag råkat ut för dom så få gånger på pendeltågen att jag undrar om dom inte finns. Tre gånger på 20 år har jag fått visa biljetten för en kontrollant. Jag har under 20 år gjort ungefär 10 000 resor med pendeltåg och en gång vet jag att jag gick en omväg till en annan utgång för att slippa stå i kö till kontrollanterna.

Jag räknade just ut att jag med dagens pris på månadskort och straffavgifter skulle ha tjänat 157 200 kronor på att inte köpa månadskort. Däremot skulle jag haft dåligt samvete, fått hoppa över spärrar 3-4 gånger i veckan (oftast är spärrarna där jag åker obemannade vilket är skönt då man slipper ta upp månadskortet ur fickan). Jag vill ha fler kontrollanter, öppna spärrar och en skrotning av det nya månadskortet som redan kostat oss resenärer aldeles för mycket pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 − 14 =