En hyllning

Tänkte börja skriva en hyllning till Lena Nyman som gick bort för några dagar sedan. Insåg att det finns så många som vet så mycket mer om henne än jag och därmed skriver bättre hyllningar, så jag insåg att jag ska lägga krut på att hylla en skådespelare som gett mig riktigt många skratt.

Gösta Ekman har varit med i större och mindre roller i svenska filmer som jag älskar. Jönssonligan är kult och där fick han även användning för sina Papphammarkonster. I Dunderklumpen fick han sjunga, då han gjorde rösten till En-Dum-En.

Sex filmer som Martin Beck står i meritförteckningen och den lilla rollen som hotellstäderska i sällskapsresan värmer mitt hjärta.

Revyn “Fröken Fleggmans mustash” såg jag ett antal gånger på TV och funderar nu på att köpa den på DVD. Det finns en hel del underbara citat för oss som älskade den.  Han har ett helt juver”, “?Det är väl inte en tysk flykting som kryper under mattan?” (Det var många år sedan jag såg filmen och ber om ursäkt för eventuella felciteringar).

Hela detta inlägg knyts ihop genom att en av skådespelarna i Fröken Fleggman var Lena Nyman som blir vackert omsjungen 6.19 in i nedanstående klipp.

Slutligen lägger jag med ett paradnummer med Gösta och Lena.

Tack för att ni gett oss så många skratt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tjugo + sju =