Hon är inte bara snygg…

…hon kan sjunga också.

Idag kommer några av mina läsare säkert försvinna. Symphonic metal är en genre som vuxit till sig de senaste 10 åren, men det är troligen många som håller för öronen ändå om dom slår på dagens musikklipp.

Rock är väldigt brett och fredagarna kommer därför kunna bestå av en del “pudelrock” och hårdare rock i olika former, men även Bruce Springsteen och  Midnight Oil kommer att dyka upp här. Jag gillar Wikipedias lilla uppdelning av rockmusiken.

Inför Sweden Rock Festival 2010 började jag lyssna på en del av Epicas skivor. Det är metal i min smak, melodiöst, grunt och en härlig blandning av sprött och tungt, ljust och mörkt.

Epica – Facade of Reality

Simone Simons som var flickvän med grundaren, grunt’aren och gitarristen Mark Jansen är nog den största faktorn till att jag lyssnar på Epica.

Epica – Cry for the moon [Live]

Det här långa akustiska klippet ger härliga rysningar i min kropp. Piano är ett underbart instrument och det är skönt att se att musikerna kan hantera sina instrument även utan en massa sladdar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

19 + 9 =