I love rock ‘n’ roll

En av alla artister som kommer till Sweden rock festival i år är Joan Jett. För mig, som inte lyssnat så mycket på henne, är hon synonym med “I love rock ‘n’ roll” på grund av alla härliga dansgolvsstunder. Självklart har låten varit etta både på Billboard och i Sverige.

Joan Jett lär ha blivit nobbad av 23 skivbolag innan hon startade sitt egna skivbolag. Har idag lyssnat igenom mina Joan Jett skivor och insett att det är hennes större hits som jag, som vanligt, gillar. “Bad Reputation” skulle jag gärna stå och röja till framför scenen i sommar.

“I hate myself for loving you” från 1988 tittade in en snabbis på Svenska topplistan och är lite småtrevlig. Om jag hade haft fler skivor i min samling hade jag säkert kunnat lista fler låtar, men någon måtta får det  vara.

Lika trevliga var inte “The Runaways” som Joan Jett spelade gitarr och sjöng i innan solokarriären. Jag har tyvärr inte sett filmen från förra året om bandet, men den står på min lista över filmer som någon gång ska ses.

Efter att ha funderat en stund så länkar jag till denna låt. Den bör ses som ett musikhistoriskt dokument och innehåller material som kan anses stötande, därför ber jag er att fundera en gång extra på om detta är något ni vill se.

Av medlemmarna i Runaways vill jag även nämna Lita Ford som hade hiten “Close my eyes forever” tillsammans med Ozzy Osbourne och Micki Steel som med Bangels bland annat fick in “Manic Monday” på Svenska topplistan.

Eftersom jag älskar covers, så måste jag länka till originalet av Arrows. Vill ni höra alla andras versioner får ni googla själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 − 5 =