Ironi fungerar inte på alla

Jag har gått och irriterat mig på Comviqs senaste reklamfilm. Den som är en parodi på SVT’s licensreklam. Läste nu i expressen att jag inte är ensam om att ha reagerat på den. Att kalla någon pucko för att man inte använder deras produkt är väll något man kanske kan göra internt på ett möte, men kalla stora delar av svenska folket pucko är inte direkt jättesmart.

Den mobbing som filmen visar är mild mot den mobbing som många svenskar får uppleva varje dag. Men att via en reklamfilm visa att mobbing är “okej” svider nog extra hos de som dagligen får utstå mobbing i skola, på jobb eller i samhället i övrigt.

Reaktionen från min treåriga son fick mig att fundera lite extra på vilka budskap som reklamfilmer ger till de små.

“Pappa, gubben är gammal. DÅ man slänger i soptunnan”

Av principskäl så länkar jag inte direkt till reklamfilmen. Men hoppas att Comviq snarast slutar sända den. Tyvärr har dom lyckats med sin sak genom att både tidningar och vi bloggare skriver om reklamen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sjutton − 11 =