It’s my life

Följande textrader får bli kopplingen från gårdagens My way inlägg.

My heart is like an open highway
Like Frankie said, I did it my way
I just want to live while I’m alive

Bon Jovi sjöng orden i sin hit It’s my life och kopplingen till Frank Sinatra borde redan vara klar. För att göra livet lite mer spännande så har Paul Anka som skrev My way sjungit in It’s my life som första spår på sin skiva Rock Swings från 2005. Rock Swings är det enda Paul Anka album som tagit sig in på Svenska topplistan (han låg troligen på listor före 1975 men Svenska topplistan fanns inte i den formen då)

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4LJe3h4Q640[/Youtube]

Paul Anka – It’s my life

Skivan Rock Swings innehåller storbandsversioner av en hel del godbitar. Nirvanas Smells like a teen spirit och Pet shop boys It’s a sin är två låtar som Paul Anka oväntat gett sig på. Skivan fick 2007 en uppföljare i skivan Classic songs my way som jag tyvärr ännu inte har lyssnat på, men på låtlistan finns covers från Daniel Powter, Bryan Adams och Duran duran.

Enligt ginza har Paul Anka nu firat sitt 50-årsjubileum som artist, skrivit mer än 900 låtar och spelat in 125 album. Därför vill jag även visa låten som gjorde honom berömd redan som 16-åring 1957, Diana.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fuTbB-d12A0[/Youtube]

Paul Anka – Diana

Bon Jovi

Tillbaks till Bon Jovi och It’s my life. Den spelades in till albumet Crush, 2000. Låten flirtar en hel del med deras gamla hit Livin’ on a prayer, både i ljudet och texten. Till exempel nämns de påhittade arbetarklassmänniskorna Tommy och Gina i båda låtarna. It’s my live är troligen Bon Jovi’s största hit i världen och får om man tittar på Svenska topplistan räkna den som störst även i Sverige även om den bara klättrade till en andraplacering, men den höll sig på topplistan i nästan ett halvår.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g50vzZzAja0[/Youtube]

Bon Jovi – It’s my life

Jag har en skiva med Bon Jovi som fick usel kritik och inte blev en storsäljare, men som jag ändå vill nämna då den är spännande. This left feels right heter albumet med omarbetade akustiska versioner av några av Bon Jovis största hits. It’s my life är på detta album en lugn pianoballad som nästan är på gränsen till sömnig, men ändå bra.

Ifrån This left feels right väljer jag istället låten You give love a bad name då den svänger på ett helt annat sätt än det underbara orginalet.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YUa6XomtKUQ[/Youtube]

Bon Jovi – You give love a bad name (acoustic)

Är ni intresserade av skivan This left feels right så är den billigare att köpa med en bra bonusdvd än som enkel cd, i alla fall på Ginza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =