Känner mig liten

Kallhälls pendeltågsstation Idag hade politiker och arkitekter ett väckelsemöte i Kallhälls centrum där dom försökte övertyga oss Kallhällsbor om att vi behöver 16-våningshus inklämda i området för att vi ska känna oss som stadsmänniskor.

Arkitekterna tyckte att vår stora led som leder in till området måste smalas av för att man ska känna att man är i ett centrum. Om jag hade velat ha 16-våningshus i min omgivning hade jag flyttat in till Stockholm och för att vi boende i centrumområdet ska kunna ta oss hem på ett smidigt sätt så behövs en bra väg, där man kan åka i femtio kilometer i timman utan att det står parkerade bilar i vägen och småbarn kan komma utspringande utan att man ser det.

Dungen Bara på min lilla gata vid centrum finns det närmare 1000 hushåll. Nu råkar det i backen från centrum finnas en liten dunge med buskar och ett par träd på en sträcka som är drygt 50 meter. Den tycker arkitekterna förstör intrycket av att man är i ett centrum och där vill man självklart bygga hus.

Att bygga parkeringshus låter inte så fint, så istället så heter det här att man bygger parkeringsdäck i flera plan som utnyttjar terrängen. Som jag tolkar det så betyder det att från ena hållet så ser du ett parkeringshus och från andra hållet så ser du bara översta våningen på parkeringshuset. Visst, det är säkert smart, men varför inte säga att det ska byggas parkeringshus, särskilt som det är tänkt att byggas hus på tre av fyra parkeringar i närområdet.

Torget En annan spännande detalj som framkom på mötet är att det inte finns några förhoppningar om att utöka butiksutbudet i centrum, bara att flytta det från den gång som idag finns till torget. Vi har redan kommunens högsta matpriser i vårt centrum och att flytta affärerna kommer antagligen inte pressa ner lokalhyran.

Det jag undrar är vem som vill att Kallhälls centrum ska byggas om. Av dom som kom och lyssnade på det fullsatta väckelsemötet verkade inte många vara positiva. Höghusen kommer få många av oss att känna oss små.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × 4 =