Konsten att sälja skivor, till barn

Dagens skivköpare blir färre och färre, men det finns fortfarande en del målgrupper som går att tjäna pengar på. Barnfamilerna är en tydlig målgrupp för Sean Banan.

Den här gången har han på skivan “En Svensk klassiker” gett sig på åtta inte för seriösa Svenska klassiker och gjort dom till sina egna. Oftast betyder det att verserna tas bort helt och herr Banan hittar på något som får barnen att skratta som nynnas i något som i bästa fall har en melodi.

 

“Sean Banan är här” är ett typexempel på hur den åtta låtar och 27 minuter korta skivan låter. Barnen kommer att dansa och vi vuxna kommer stöna. Men många vuxna stönar även när de hör orginalet, “Oh Mama” av Lili & Susie.

Jag sitter här och sjunger med systrarna Päivärintas megahit önskar att Sean Banan hade tittat lite mer på hur tecknade filmer görs idag. Om han trodde att några dåliga refränger skulle göra skivan mer uthärdlig när den står på repeat en hel helg så har han helt missat målet, men om han vill fortsätta sälja skivor till barn så, ja det här fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

10 − 1 =