Kunglig musik

1986 vaknade jag och många andra till då Prinsessan av Monaco dök upp på skivhyllorna. Karriären som artist var kort och intensiv för prinsessan som gick sin egen väg.

Det är inte alla som arbetat som modell, designat en egen kollektion, sålt miljontals med skivor. Som tredje barn till Grace Kelly förstår jag att Stephanie gick sin egen väg och var en aning rebellisk. Stephanie skaffade sina två första barn med sin livvakt och trots att det dementerats försiktigt så tror många att en annan livvakt är far till hennes tredje barn.

Jag köpte singeln Irresistible som jag köpte först blev aldrig någon riktig hit i Sverige om jag minns rätt, men sålde mer än 5 miljoner singlar internationellt. Singeln som först gavs ut på franska under namnet Ouragan är enkel åttiotalspop som kanske inte skulle märkts i radiobruset om Stephanie inte varit prinsessa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ws_1dGCBZDM[/youtube]

Stephanie – Irresistible

Lagom till lucia 1986 dök nästa singel in på svenska trackslistan, One love to give. Låten var snäppet bättre i allt och plötsligt hade Stephanie fått en riktig hit även i Sverige. Etta både på trackslistan och svenska topplistan under början av 1987 var det större avtryck hon gjorde i svenska musklivet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zwvix7uEQg0[/youtube]

Michael Jackson – In the Closet

1992 dök artisten Stephanie upp igen, men denna gång under namnet Mystery girl på Michael Jacksons låt In the closet. Trots att detta borde varit slutet på sagan om prinsessan så tror jag inte vi har hört det sista från henne. Så sent som för två år sedan var hon en av 14 artister som spelade in en singel till organisationen Fight Aids Monaco som hon själv grundat.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VK-pwIbgHIc[/youtube]

Fight Aids Monaco – L’or de nos vies

Technorati-taggar: ,,,,,,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × två =