Livet för den lilla röda

Tomat I våras planterade frugan en tomatplanta på balkongen med förhoppningen att kunna äta egna goda tomater. Några kryddor och jordgubbar planterades också med samma förhoppning. Nu visade det sig att det var lite för varmt för kryddorna och det blev spinn på jordgubbarna, men tomaterna har nu äntligen börjat mogna.

En god tacomiddag fick bli vår officiella tomatpremiär och jag får erkänna att tomaterna var riktigt goda. Tomaterna blir nog även rätt prisvärda då vi totalt får ett femtiotal körsbärstomater och tomatplantan gick på knappt 30 kronor.

Prommenad med planta Den vi måste tacka för att tomaterna överhuvudtaget överlevt sommaren är Ola, pappan till en av lillkillens kompisar, som var tomatplantevakt när vi var på semester. Tre veckor utan vatten hade aldrig tomaterna överlevt och Ola gick in i rollen till 100 procent då vi körde över plantan till dom.

Tomatplantan Det var många som vände sig om när vi efter semestern hämtade hem växten igen. Att köra blommor i barnvagn är tydligen något ovanligt, men effektivt.

En efter en får nu tomaterna sin röda färg. De flesta är runda och släta som tomater brukar se ut. Men ett par har fått formen som mer för tankarna till en pumpa, likt bilden uppe till höger. Två centimeter i diameter är storleken på den fina röda söta tomaten, större än så är dom inte.

Det är lyx att ha en stor balkong att odla egna grönsaker på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

elva + 5 =