Lång bilresa till Oslo

2009 03 16 007Då tågtiderna tyvärr inte passade oss och våra barnvakter för vår Il Divorhelg i Oslo så bestämde vi oss för att bila dit.

Mitt lokalsinne är inte alltid är det bästa, därför valde vi att köpa den GPS som vi länge funderat på och numera har vi en Tomtom one XL liggande i skåpet hemma. I bilen har den mest använts för just Osloresan.

För er som funderar på att köpa en GPS kan vi nämna att den hjälper, men inte är ett underverk. I Oslo finns det nämnligen gott om tunnlar där GPS’en tappar kontakten med sina sateliter och därför inte riktigt vet vart den är. Vi missförstod dessutom en gång vilken avfart vi skulle ta ur en rondell, men den rondellen var riktigt krånglig.

2009 03 16 004 På vägen hem stannade vi till utanför ett hus som jag såg på väg mot Oslo och då markerade i GPS’en, bara för att det såg så härligt sunkigt ut.

En kombinerad sex-shop, klädaffär, skivaffär och tivoli. Vi stannade till på gårdsplanen, men efter en bensträckare på en minut insåg vi att allt ägaren såg ännu sunkigare ut än gården och vi åkte vidare hemmåt.

På hemvägen fick vi problem med växellådan och ett hjullager på bilen och vi kände en riktigt lättnad då vi kunde parkera bilen hemma på vår parkering.

Bilen har nu blivit ompysslad av vår underbara verkstad, Kallhälls Däckservice och jag kan inte annat än rekommendera Dennis där, han vet vad kundservice är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + femton =