Mello vs Metal

Igår var det Epica och melodifestivalen som gällde. Idag lyssnar jag på Blind Guardians första samlingsalbum “Memories of a time to come”. Låtar som spänner över alla Blind Guardians skivor, dessutom snyggt ompacketerade, fick mig att slänga mig över skivan. Lite besviken blev jag när jag såg att det bara är 16 låtar. Men med tanke på att medellängden är närmare 6:30 per låt och den längsta låten är över 14 minuter lång så är jag trots allt nöjd.

Blind Guardian–Mirror mirror

Då jag redan äger det mesta jag vill ha av Blind Guardian så var det den tredje skivan i Limited edition som lockade mest i det här fallet. 15 demoversioner av blandade låtar där jag ibland är väldigt glad att det arbetades vidare en hel  del innan låtarna släpptes.

Om en månad kommer Guardian spela live i Sverige, eller i alla fall nästan i Sverige. På Sweden Rock Cruise mellan Stockholm och Åbo närmare bestämt. Jag kan verkligen rekommendera att se dom live, eller i alla fall lyssna på deras live dubbel-cd om ni inte har möjlighet att se dom på båten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett × 2 =