Musik TV

Alla de stora Svenska TV-kanalerna har numera minst ett musikprogram. SVT har sitt Så ska det låta, TV3 har Singing bee, TV4 har Idol och kanal 5 har Musikmaskinen. Nu finns det självklart en hel del till musikprogram i nämnda kanaler, men idag inriktar jag mig på dom nämnda.

Musikmaskinen

Kanal 5 har här hittat ett program som borde gå hem i Svenska hem. Blandningen på topplistor framröstade av Svenska folket, kända artister och tävlingsmoment borde gå hem. Tyvärr har dom fått storhetsvansinne då dekoren designades och allt känns så rörigt. Kanske lyfter programmet om några avsnitt då allt satt sig, men då har jag nog slutat titta.

Singing bee

Trean har mer lekmoment, bra tempo men inga kändisar. Ibland sjunger någon riktigt bra, men oftast så är det bara att skratta åt sången och istället ägna sig åt låttexterna som hela programmet går ut på. Dekoren här är bättre, men jag förstår inte varför dom ska ha med dansare som stör.

Så ska det låta

Min favorit med artister som ofta sjunger bra, lekfullt och bra tävlingsmoment. Tyvärr har låtarna blivit mer och mer anpassade till artisterna med åren, allt för att få bra TV. Dekoren är stilren och antagligen rätt dyr med glasgolvet.

Idol

En helt annan typ av program, som dessutom kan delas upp i två helt olika delar. Idag var sista programmet på auditionturnen och vi som njuter av att både se människor göra bort sig ordentligt och få se talanger upptäckas har nu fått sitt.

Idol tillhör programmen där människorna är i fokus och dekoren bara finns till för att lyfta fram artisterna. Tyvärr förlorar juryn snart makten över vilka som går vidare och Svenska folket ska återigen rösta fram sin favorit. Att vinna Idol har ännu inte varit riktigt lyckat och mycket beror på att det ska pressas fram en vinnarskiva aldeles för snabbt efter serien tagit slut.

Kanske behöver den segrande artisten lite tid att få fram en skiva som är mer äkta och inte bara bli inslängd i en dekor som gömmer artisten på skivan.

Jag delar inte Aftonbladets krönikörs åsikt om att leken äntligen är slut, leken är en viktig del av Idol och där dyker karaktärerna upp som får mig sugen på att se fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =