Nyhetstorka

Det är söndag och då brukar det vara nyhetstorka. Idag är egentligen inget undantag, men jag tyckte det var ovanligt mycket bra läsning ändå.

En kvinna i 50-årsåldern har nu dött av att ha ätit lömsk flugsvamp. Hennes lever slogs ut helt och nu kommer jag inte våga mig ut i skogarna och plocka svamp på några år.

I DN finns en intressant artikel om hur intelligenta svampar är, vilket kanske inte känns helt passande en dag som denna. Att små läskiga svampar kan lära sig klockan och hitta igenom labyrinter verkar riktigt spännande. Det finns svampar som ger spännande rus, men jag tror inte man blir smartare av det.

I Märsta finns en man som blivit dömd för rattfylleri 48 gånger och jag undrar hur ofta han är ute och åker bil. Han har inget körkort och äger ingen bil och ändå är han ute på våra vägar och riskerar våra liv. Tyvärr finns det många som är ute på vägarna varje dag och tyvärr är det många som drabbas den dagen det händer en olycka. Jag har sett familjer slås i spillror av rattonykterheten och önskar att det snart kan komma en lösning på problemet.

Slutligen så tycker jag att vår kära regering ska sätta sig och prata med arbetslösa Svetlana Diatchkova. Hon har sökt 400 jobb utan att få ett enda svar, trots att hon är behörig lärare och pratar nästan perfekt svenska. Att gå arbetslös något de flesta tycker är jobbigt, att få ett nej är ännu jobbigare och jag kan inte tänka mig att inte få ett enda svar på 400 ansökningar när svenska skolorna samtidigt skriker efter behöriga lärare. Regeringen säger att alla som vill kan får jobb, men är det verkligen så?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =