Personlig Jesus

Tänkte inte skriva så mycket idag, då det åter är sjuka barn här hemma och jag ber att snart få kunna jobba en hel vecka igen. Men en bra låt tål att göras av olika typer av artister, ett exempel är Pesonal Jesus av Depeche Mode.

Depeche Mode – Personal Jesus [Live]

Låten handlar inte om religion utan är inspirerad av Princilla Presly’s bok “Elvis and me”. Det är nog många som ser Elvis som gud, så när jag tänker på saken så finns det nog något religiöst över det hela ändå.

Johnny Cash-tolkningen tycker jag är helt underbar. Den spelar jag gärna när jag är på bra humör och stressad. Då sjunger jag med, varvar ned och njuter.

Johnny Cash – Personal Jesus

Marylin Mansons version tycker jag inte tillför så mycket till låten, bara lite distade gitarrer. I oktober 2004 tittade Marylin Mansons version in på en 39:e plats på Svenska topplistan. Depeche Mode nådde 17:e-platsen i september 1989 och Johnny Cash som släppte sin version kom aldrig in på listan.

Marylin Manson

Både Cash och Manson har gjort flera andra covers, både bättre och sämre än just denna och kanske får jag i framtiden chansen att återkomma till någon av dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × 1 =