Petra Wahlgren

En tjej som jag aldrig hade hört talas om innan lördagen och kanske heller aldrig kommer höra talas om igen, men som ändå får ett helt blogginlägg.

Då jag tittade på 80’s livekonserten i lördags så skymde ridån den ena körtjejen under hela konserten. Den andra fick jag se mer av och en kvart in i föreställningen så funderade jag på att såga henne vid fotknölarna. Det lät inte bra!

Tjejen var inte född när kvällens artister hade sin storhetstid och under stora delar av konserten verkade hon försöka se hård och besynnerlig ut istället för att le åt det glada åttiotalet. I många låtar fick hon ta fram fiolen och spela samtidigt som hon sjöng, vilket inte heller det lät helt övertygande och ett utseende som kunde passa en fotomodell fick mig att undra vad hon egentligen gjorde på scenen.

Med tanke på hennes unga ålder började jag misstänka att det låg en viss nervositet och störde, men allt eftersom konserten gick insåg jag att det inte var kören det var fel på. Det var den konstiga ljudbild jag fick på fjärde raden där vissa toner gick fram så mycket mer än andra.

När hon till slut fick spela och sjunga “the river” med Mikael Rickfors så visade hon sin klass. Kanske var det alla andra artisterna det var fel på? Nu dök även leendet på läpparna upp allt oftare och de sista låtarna så varken såg eller hörde jag henne, utan hon fanns där i bakgrunden som en bra körtjej och fick alla andra att låta bra.

Blandade klipp

Jag är nyfiken på vilken väg hon tänker gå med musiken, för musikalisk är hon. Vad hon än tänker göra i framtiden så är hon nu en erfarenhet rikare och jag är glad för att ha fått höra henne sjunga och spela en gång.

Denna text är skriven utan att veta mer om Petra än det jag fick upp på lite googlande. Texten kan därför innehålla faktafel och i värsta fall även visa videoklipp på fel människa. Videoklippen jag länkat in ligger offentligt på Youtube. Jag tar självklart bort dom från bloggen om den som lagt upp dom eller inläggets huvudperson önskar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

20 − fjorton =