Pendeltåg

Se upp för passerande tåg

Klockan är tio i åtta på morgonen. Rusningstrafiken är som värst och pendeltågen transporterar oss till stan i tåg som ringlar sig in från kranskommunerna. Jag tar mig upp på perrongen, efter att ha roat mig med en kortare bussresa. Sista trappstegen upp ser jag ett tåg komma in mot perrongen. Jag slänger mig igenom de inbrottssäkra spärrarna och irriteras som vanligt av deras funktion och tar mig raskt de 30 meter som är kvar mellan mig och dörren ut till friska luften där nu tåget är framme.

Ej i trafik

Orden ekar i mitt huvud medan jag står och ser det fortsätta tomt mot stan och jag funderar på varför jag stressade upp mig, varför ett tomt tåg körs mot stan. Självklart behövs tåget bättre på annan plats, annars skulle det inte köra tomt hinner jag tänka innan jag ser ett nytt tåg.

Denna gång kör tåget ut ifrån stan, passerar även denna gång stationen, tomt, med skylten Ej i trafik tänd.

Var är då det här tåget på väg? Varför kan det inte åka dit det andra tåget är på väg istället? Är lokföraren kissnödig?

Åtta minuter återstår till mitt tåg kommer och under den tiden hinner jag tänka många tankar. En var att det faktiskt aldrig stod, se upp för passerande tåg på skyltarna. Har SL rationaliserat bort den informationen i sin iver att spara pengar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + tretton =