Skivor eller streaming?

Spotify har fått bakläxa och plockar nu bort en stor mängd låtar från sin tjänst, ingenstans sägs det hur många låtar. Andra låtar kommer begränsas och bara kunna spelas i vissa länder.

Skivbolagen sitter med makten och kommer släppa sina artister, skivor och låtar på det sätt de anser gynna dom mest. Vad vi musikälskare vill är inget skivbolagen överhuvudtaget bryr sig om känns det som.

Skivaffärerna blir färre och färre och det blir allt svårare att få tag på många skivor i en butik. På nätet är det lättare, men då tillkommer portoavgifter med mera vilket kan bli kännbart om man köper en singel åt gången. Köpa downloads fungerar då bättre, men jag vägrar fortfarande köpa en nedladdad låt som är kopieringsskyddad. Jag vill kunna använda de låtar jag köper både i min bärbara mp3-spelare, min dator och i min stationära mp3-spelare. Dessutom vill jag att den ska fungera när jag byter ut min dator.

Streaming är kanske lösningen, men det fungerar inte när jag åker tåg till och från jobbet, ens om jag skulle betala för kostnaden. Mobiltelefonen tappar kontakten med nätet ett tiotal gånger under 20 minuters resa och inte vill jag lyssna på musik som bryts två gånger per låt.

Jag var även inne på spotify och letade runt efter låtar innan dom var tvugna och storstäda. Jag hittade en hel del musik som jag gillade, men på den korta stund ja sökte åkte jag på stopp en hel del också

Exempel på låtar som jag inte fann:

  • Ooa hela natten med Attack
  • Diggiloo Diggiley med Herreys
  • Det vackraste med Cecilia Vennerstedt
  • Något som helst med The Beatles

Streamingtjänsternas baksida är att du trots att du betalar 100 kronor i månaden, inte är garanterad att du kan höra den låten du vill. Men jag är trots allt imponerad av det härliga utbudet av låtar som spotify har redan nu. Dessutom räcker det troligen inte med ett abonnemang. Frugan vill lyssna på andra låtar samtidigt och killen kommer också vilja lyssna… Kanske kommer vi i framtiden betala 500 kronor i månaden för att hela familjen ska kunna lyssna på de låtar de vill, där de vill. Är det värt det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 9 =