Starkt av familjeliv!

Alla webbsidors mardröm drabbade familjeliv.se i torsdags kväll. En hackerattack i någon form upptäcktes och avbröts genom att täppa till det hål som användes. Det börjar tyvärr bli mer regel än undantag att mötesplatser som familjeliv hackas då det i detta fall fanns 120 000 användarnamn, lösenord och e-postadresser att komma över.

Ett problem med användarnamn och lösenord är att dom är svåra att komma ihåg, därför använder många samma användarnamn, lösenord och e-postadress för att registrera sig på många sidor. Det finns nu säkrare metoder att logga in, men ingen nyckel är helt säker.

Det familjeliv nu gjorde som många andra inte gjort är att redan på fredagen gå ut med information på sidan och i mejlform om att sidan hackats. Betydligt större och känsligare sidor än så har försökt tysta ner intrångsförsök (och gör det regelbundet).

Alla ni som nu byter lösenord. Fundera att göra det på facebook, ert mailkonto och andra ställen som ni inte bytt på, på länge. Jag är inte medlem på familjeliv, men ska ändå ta tag i ett lösenordsbytesrace på alla mina konton. Det svåra är att hitta minnesregler till de nya lösenorden och inte minst viktigt, inte använda samma lösenord och helst inte samma e-postadress till de olika kontona.

Surfa säkert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra + femton =