Svenska OS-floppen

Mörkret har lagt sig som ett lock över Sverige. Hösten närmar sig med stormsteg och vi ser inte ut att få ett enda guld i årets OS. Kanske är vi inte bättre än så här, kanske har vi haft lite otur eller så har vi varit lite snåla med att skicka idrottsmän och kvinnor till Kina.

En brottningsmedalj som försvann under prisutdelningen har inte förstört Sveriges OS, däremot var sättet Ara protesterade på inte det snyggaste. Jag hoppas istället att vi i London tar minst tre brottningsmedaljer tack vare denna protest.

Cykel och tennis har varit våra medaljgrenar ännu så länge och vem hade anat det för ett par veckor sedan. Det finns mängder av grenar att vinna guld i och nu när seglingen inte gått så bra som vi önskat så kan vi istället hoppas på ytterligare en cykelmedalj i mounainbike. Kanske går det även att få en medalj i taekwondo eller hästhoppning.

Det jag undrar är hur stora chanser de som inte fick vara med hade haft att ta ytterligare någon medalj till vårt lilla land. Hur många aktiva som klarat kvalgränser som SOK satt stopp för vet jag inte, men att det överhuvud taget finns Svenska idrottsutövare som klarat dom internationella kraven, men inte får åka för att SOK inte tror att det finns en chans att ta medalj tycker jag är vansinne.

Aftonbladet har en lista på våra sista medaljhopp för detta OS, men jag ser redan fram emot Paralympics i början på september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × 1 =