SVT’s nya loggor

Under hela OS har jag irriterat mig på all reklam SVT gör för den ”nya” barnkanalen. Några gånger har dom råkat visa reklamen lite för länge och vi tittare har missat det vi faktiskt satt oss framför TV’n för att se. På en reklamfri kanal känns det väldigt irriterande. I år har det i alla fall inte varit en massa hoppande mellan kanalerna vilket SVT äntligen verkar ha förstått att vi tittare bara blir irriterade på.

Nu har dom tydligen kommit på att en ny grafisk profil behövs. I aftonbladet finns bilder på de nya loggorna som kommer finnas uppe i hörnet på TV’n. Om en ny logga verkligen behövs för att klara konkurrensen så accepterar jag att någon krona av mina licenspengar går till den nya loggan. Men varför måste dom göra den så förbannat ful. En bra logga uppe i hörnet är enfärgad och enkel.

TV4 har hittat en bra kompromiss där man lättt ser vilken kanal det är, utan att störas för mycket av loggan uppe i hörnet. som dessutom delvis är genomskinlig. Jag vill inte titta på en film med en stor färgglad blaffa uppe i hörnet av bilden. Snälla SVT, gör loggan enfärgad och utan bakgrundsplattan.

Kanske är det dags att ringa radiotjänst och säga att TV’n gått sönder annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

elva − sju =