True colors

En låt som väldigt många spelat in är “True colors”. Jag älskade den när jag första gången hörde den med Cyndi Lauper. Cyndi var ännu en av de färgglada 80-talssångerskorna som fick mig att njuta av livet som tonåring. “Girls just wanna have fun” är den låten som kanske flest förknippar med henne. Andra låtar som hon varit delaktig i är “We are the world” som en av solosångerskorna och på The Hooters “Boys will be boys”. Den underbart dåliga filmen “The Goonies” har hon också varit inblandad i soundtracket till.

Cyndi Lauper–True colors [Live 19 mars 2007]

Phil Collins har gjort den kanske mest kända covern till en av sina samlingar.

Phil Collins–True colors

I Sverige har bland annat Amy Diamond spelat in en version till sin Greatest hits, hur man nu kan släppa en Greatest hitsskiva som 18-åring. Trots allt så kan jag inte annat än gilla den när hon spelade den tillsammans med Mikael Rickfors på Faddergalan.

Amy Diamond & Mikael Rickfors [Live Faddergalan 2010-10-16]

Shirley Clamp har dessutom spelat in den på svenska.

Shirley Clamp–I dina ögon

Eva Cassidy, Ane Brun, Maggie Reilly och många fler har spelat in finstämda versioner av denna sköna ballad. Men det finns faktiskt några som försökt göra om låten också.

Leatherface, gör en version som i alla fall försöker vara lite upptempo. Men den version som jag just nu bara vill köpa om jag hittar den någonstans har Wayne Wonder spelat in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + elva =