Varför inte bara stänga av TV’n?

Enligt expressen finns det gott om “förståsigpåare” som sågar TV4’s “Hjälp jag är med i en japansk TV-show”. Självklart är det förnedrings-TV, men det finns B-kändisar som går med på att få en tårta i ansiktet och en kycklingdräkt på sig och det finns tittare som vill se det, därför finns det ingen anledning att inte sända det.

Liknande program har gått i TV i något år nu, men med deltagare från andra länder och då har det inte blivit denna uppståndelse. Jag gillar fyrans nya satsning då den ger mig en timmas småfnissande som inte kräver något av mig som tittare. Ibland är den tiden bra mycket viktigare än en halvtimma framför ett deprimerande Aktuellt.

Det finns då gott om program som är bra mycket mer förnedrande och ibland riktar in sig på svagare personer. Sanningens ögonblick och Rent hus är två program som mycket väl kan ha gett deltagarna sparken från sina jobb. Även om jag vet att Sanningens ögonblick inte släpper fram vem som helst så kommer det som sägs att påverka personerna i framtiden.

Jag vill inte ha censurerad TV, däremot hoppas jag att kanalerna tar sitt ansvar då det gäller deltagande personer som inte är i psykisk balans. För er som vill att programmen läggs ner, stäng av TV’n istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + åtta =