Veckans comeback?

Det har varit tyst om E-type ett par år, förutom lite marktvister och liknande, men nu i veckan släpps hans nya singel, Back 2 Life. Första gången jag lyssnade på den blev jag riktigt besviken. Det låter inte alls som den E-type vi lärt oss känna igen genom åren och även om soundet är mer nutida så kändes det som en besvikelse.

Jag lyssnade på låten ett par gånger till, på högre och högre volym och kände hur det började rycka i kroppen och kanske finns det ändå något som gör det till ännu en hit. Melodier är något E-type alltid kunnat, men tyvärr saknas nu den kvinnliga rösten i refrängen så efter en dags lyssnande får jag trots allt ge mest ris till E-types comeback. En hel skiva verkar inte vara aktuell i år och det är nog ett smart drag. Släpp ett par låtar till och låt dom växa till sig, sen kanske vi är mogna för den nya E-type.

Jag satte mig och lyssnade på ett par gamla favoriter från eurodiskokungen och insåg jag att min första besvikelse kommer få leva kvar till dess att Back 2 life blivit riktigt intjatad om nu någon radiokanal tar tag i den på allvar. (Det ser ut som om den dyker upp på Rix FM’s spellista nu).

Expressen har två artiklar om låten (Recensionen E-type – Back to life och artikeln E-type tackar sina fans), men mycket är direkt taget från pressmeddelandet från Universal.

Inlägget borde varit slut här, men inget inlägg om E-type utan att nämna Nana Hedin, en av Sveriges stora röster, som gjort så mycket för E-type. Titta gärna på hennes discografi på hemsidan. Tack för allt du gjort Nana!

Till slut måste jag säga att det finns en riktigt bra E-Type megamix på youtube, men den var inte politiskt korrekt därför valde jag bort den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × fem =