Vill spela bas…

Ikväll fick jag plötsligt en riktig lust att spela basgitarr. Ett par gånger i livet har jag fått chansen att prova på. Bland annat på musiklektionerna i högstadiet och det är riktigt skoj. Trummor klarar jag inte alls. Gitarren ligger ostämd i förrådet och en flygel får inte plats här hemma, så bas är inte fel.

En låt som jag är ganska säker på att jag fått prova på bas är “Maneater” med Hall & Oates. Sedan 1969 har Darry Hall och John Oates förgyllt musikvärlden. 18 studioalbum, 11 livealbum och ett trettiotal greatest hits har det blivit ännu så länge.

En riktigt cool version av Maneater är den här. Tyvärr har rösten blivit lite sämre med åren, men det känns ändå igen.

Hall & Oates – Maneater

Eftersom det är fredag måste en dansgolvsversion med också.

Hall & Oates–Maneater [Extended Club Video Mix]

2004 släppte Hall & Oates albumet “My kind of soul” med en bland annat en cover på Dan Hartmans  “I can dream about you”.

Hall & Oates–I can dream about you [Live 2005-02-11]

Dan Hartman hade en mindre hit med “Relight my fire” som senare Take that fick en Brittisk listetta med. Låten har även använts som signaturmelodi till Melodifestivalen under mitten av 2000-talet. Jag skulle gärna hört en upphottad version av “I can dream about you” men tyvärr dog Dan redan vid 43 års ålder, 1994, så jag spelar här originalet som även är med i soundtracket till filmen “Streets of fire”.

Dan Hartman–I can dream about you

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tre =