Wikipedia, min bibel

Jag använder wikipedia dagligen både privat och i arbetet. Internet är en underbar källa till information och wikipedia som uppdateras av oss användare har oftast information som är korrekt, men det händer att någon uppdaterat för att sabotera och därför går det inte att lita bara på en källa.

I dagens aftonbladet står det om en läkare som använde wikipedia för att ställa en diagnos. Förhoppningsvis var wikipedia inte den enda källa läkaren använde för att ta reda på hur han skulle behandla barnet. Skulle det vara så anser jag att läkaren har begått ett rejält fel.

När man läser artikeln så verkar läkaren inte heller i övrigt lyckats särskilt bra med denna patient. Att gick ut ur rummet och lät föräldern behandla sitt barn låter hemskt.

Jag hoppas att aftonbladet som vanligt överdrivit en hel del, annars måste jag genast hitta en annan närakut att åka till med lillkillen om han blir sjuk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem × 4 =