135 000 kronor för guldfirande

Helsingborgs sportchef gråter idag ut i aftonbladet efter att dom nu får böta 135 000 kronor för att deras supportrar sprang ut på planen efter matchen mot AIK.

År efter år springer glada supportrar in och firar SM-guld och år efter år håvar Svenska fotbollsförbundet in en massa pengar för firandet. Samma typ av firande kan man även se i lägre divisioner, men då blandar sig fotbollsförbundet inte i det hela. Jag har även hört ett uttalande om att det var läckert med en massa bengaler på en division 4-match från samma förbund.

Nu var det gråtandet om 135 000 i böter som detta inlägg skulle handla. Självklart kunde Helsingborg hyrt in 500 ordningsvakter till för att stoppa 5 personer var som försökte ta sig in på planen. Publikvärdar får inte göra mer än att stå stilla och titta på så det hade inte hjälpt mycket.

Resultatet med 500 ordningsvakter till hade blivit dålig stämning, troligen ett antal misshandelsfall då någon av vakterna garanterat hade fått panik och börjat veva med sin batong och då antagligen inte hade blivit helt snällt behandlad tillbaks. Ett tusental personer hade tagit sig in på planen trots allt och det hade troligen slutat på samma summa i böter med tanke på våldet.

Dessutom hade kanske då 100 personer året därpå valt att inte köpa säsongbiljett för att dom känt sig illa behandlade av den förening dom älskar. Nu är Helsingborgs säsongskort ganska billiga och de kostar bara 1400 kronor för ståplats. 100 * 1400 = 140 000 kronor.

Jag känner många som betalar över 10 000 kronor på en säsong för att få följa mitt älskade Djurgården på Stockholms stadion och några bortaresor per år. Någon korv på arenan och en och annan tröja.

Att till en som betalat 100 000 kronor under en 10-årsperiod gnälla över att ha fått böter på 135 000 kronor för att dom velat fira guldet tillsammans med spelarna är bara patetiskt. Ökade sponsorintäkter, ökade publiksiffror och liknande betalar tillbaks dom pengarna redan på träningsmatcherna nästa säsong om Helsingborg vill det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

9 + 11 =