Absolut starka artistnamn

Absolute music 2, har en blandning av både Svenska och internationella artistnamn. Ratata, Anne-Lie Rydé, Roxette och Eva Dahlgren är några av de som representerar Sverige. Freddie Mercury, Boy George, John Farnham, Gary Moore och Genisis är namn som många känner igen ännu idag.

Personliga favoriter som Scotch, Sandra och Den Harrow valdes bort när CD-versionen gjordes men kvar står ändå ett riktigt bra dokument över musiken som spelades 1987. You’re the voice var inte bara den största hiten i Sverige 1987, den slog självklart även i hemlandet Australien och stora delar av världen. I USA däremot floppade låten totalt.

John Farnham – You’re the voice [Live 2009]

Trots att jag tycker att stora delar av både artist och låtval även med facit i hand var rätt så är detta en av de Absolute music som kommit sämst på topplistorna. Det är bara första och den 41:a skivan som tagit sig sämre upp på listorna (den 41:a skivan var ett misslyckat försök att gå tillbaks till enkel-cd istället för dubbel-cd).

Boy George är mest känd  för sin tid i Culture Club, mindre känt är det att han en kort tid sjöng i Bow wow wow. Efter tiden i Culture Club försökte han sig på en solokarriär. Det har blivit sju album, under åren, men inget har slagit. Tyvärr har privatlivet för Boy George inte varit bättre än solokarriären. Det lilla glädjeämnet i solokarriären är Everything I own som tog sig upp på en 14:e plats på Svenska topplistan 1987.

Boy George – Everything i own

Bread tog sig upp till en femteplats på billboard med sin version av Everything I own i början av 1972.

Bread – Everything I own

En lite nyare version är från filmen Happy Feet’s soundtrack.

Jason Mraz & Chrissie Hynde – The Joker, Everything I Own

1 reaktion på ”Absolut starka artistnamn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

arton + 3 =