Akustiskt samlat

Ännu en skiva är släppt i den stora absoluteserien. Denna gång så är det akustiska låtar som gäller och låtlistan ser trevlig ut. Jag har ännu inte hunnit köpa skivan och kan därför inte recensera den, särskilt eftersom jag ännu inte vet vilka versioner som av låtarna som ligger på skivorna.

Eftersom jag på torsdagar inriktar mig på coverversioner så får jag istället skriva om “Big in Japan” som ligger som elfte spår Absolute Acoustic’s första skiva. Norska sångerskan Ane Brun’s cover spelades in för TV6 serie Stor i Japan och låg som bäst på en tredjeplats på Svenska Topplistan i september 2008. Jag tycker det här är en riktigt vacker tolkning av en av mina favoritsynthpoplåtar.

Ane Brun – Big in Japan

1984 fick Alphaville sin första stora hit, Big in Japan. Under året släpptes två listettor till från debutskivan “Forever young”. Senaste skivan, från hösten 2010, tycker jag är en av de starkaste efter debutskivan.

Alphaville – Big in Japan

Som kuriosa lägger jag även med en version med Sandra. Hon försökte 1984 få igång en solokarriär med debutsingeln* “Japan ist weit”. Singeln såldes bara i 125 exemplar och först året därpå kom framgångarna med “Maria magdalena”.

Sandra – Japan ist weit

*För er som kan er musikhistoria så släppte Sandra singeln Andy mein freund 1976

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

åtta + 17 =