Bussstrejken

Nu har den andra strejken i år som drabbar många och hårt påbörjats. Självklart har även bussförare lika mycket rätt att strejka som sjuksköterskor, men jag tror att denna strejk riskerar att drabba folks hälsa mer än sjuksköterskestrejken.

Att man lagt strejken under industrisemestern medför att färre drabbas, men jag tror att de som drabbas kommer drabbas hårdare. Återigen är det troligen de lågavlönade som kommer få ta de hårdaste smällarna.

Under semestern kommer det garanterat vara svårare att hitta grannar med bil som det går att samåka med. Att många daghem har begränsat öppethållande vilket gör att marginalerna på morgon och kväll minskar under sommaren komplicerar det hela ytterligare.

Då det är vanligare att de lågavlönade, ensamstående mammorna inte har någon bil och samtidigt arbetar på en arbetsplats med sämre arbetstider, till exempel butik eller vården får dom det tufft. Att ta taxi är inte heller ett alternativ då det i många fall skulle innebära att man efter en arbetsdag betalat mer för att komma till jobbet än det man faktiskt tjänat under dagen.

Tyvärr är detta troligen ytterligare en strejk med bara förlorare. Ett resultat kommer säkert vara att folk förlorar sina arbeten. Jag hoppas att bussförarna får bättre arbetstider, men att det går fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

14 − 10 =