Djurgården hockey är inte slut

Efter ett par veckor med nattsvarta rubriker angående Djurgården hockey vill jag nu skriva om motsatsen.

Spelet igår mot Timrå var stundtals lysande, men ineffektivt och stundtals nervöst. Att det är nervöst tycker jag är normalt för ett lag som tappat allt i sista perioden mer eller mindre varje match den senaste månaden.

Helt uträknat bör inte Djurgården vara ännu trots den enorma svacka dom varit i. Åtta poäng upp till andraplatsen är inte mycket (ja, jag vet att DIF har en match mer spelad) och Djurgården har ett poängsnitt på 1,23 jämfört med Brynäst på andra plats med 1,6. Ni märker hur liten skillnaden är!

Djurgården har gjort näst mest mål i hela elitserien och ”bara” släppt in 5 mål mer än dom gjort. Brynäs på andra plats ligger trea från slutet i målgörandet och släppt in 6 mål mer än dom gjort!

Om Djurgården bara kunde släppa in lite färre mål och göra det vid rätt tillfälle så kan vi bli riktigt farliga.

Slutligen måste jag kommentera gårdagens pinsamt låga publiksiffra (3319 personer). Dagen innan lön i kombination med negativa skriverier om resultat och klubbledning gör att jag inte är förvånad över publiksiffran. Men Stockholmshockeyn skulle behöva ett starkt AIK i elitserien (usch nu svor jag i min egen blogg). Om bara järnkaminerna kunde få ordning på sin hemsida igen så kommer kanske vi-känslan komma tillbaks snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × fem =