Eurovision song contest 2014

På tisdag drar årets fest igång. Jag tillhör den skara som tycker att melodifestivalen är den stora festen och eurovison den trevliga efterfesten.

I år har jag läst och lyssnat ovanligt lite i förhand, men självklart har jag lyssnat in några länder som ligger mig extra varmt om hjärtat.

image

Rumänien har även tidigare haft en duett med pianoinslag, denna gång i upptempo och trots att den aldrig blir riktigt bra så kommer jag fortsätta gilla dom. Sveriges chanser tror jag inte riktigt är så höga, men som vanligt så säger spelbolagen något annat. Grekland satsar på modernare dansgolvsrytmer och Finland kör med snäll och trevlig rock, ingen av dom vinner troligen men jag ser dom gärna i final på lördag.

För er som vill läsa massor av fakta, se klipp och frossa i Melodifestival och ECS så finns Schlagerpinglan, jag avgudar hennes sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

20 − nio =