Fildelningen har minskat!

Antipiratbyråns Henrik Pontén slår sig för bröstet och säger att fildelningen minskat efter att Ipredlagen trädde ikraft den första april. I expressen står det att internettrafiken minskade med 30 procent igår jämfört med dagen innan.

Det kan inte vara många som är förvånade att fildelningen minskade, så stort mediautrymme som den nya lagen fått. Tänk om alla nya lagar kunde få den här uppmärksamheten, då skulle vi ha lättare att hålla koll på dom.

Den frågan som jag och många med mig ställer sig är om tisdagen hade normal mängd internettrafik. Då jag tittade in på Piratebay under tisdagskvällen så var sidan överbelastad och det var svårt att ens göra en söking. Min gissning är att många laddade ner så mycket dom kunde de sista minuterna av ”laglöshet”. En hel del av det som laddades ned då är säkert även sånt som laddades ner för att det ”kan vara bra att ha”.

Om fildelningen minskar har antipiratbyrån vunnit sin seger, men skivbolagen har ingen anledning att jubla förrän skivköpen ökar och det tror jag inte dom kommer göra i någon större utsträckning förrän skivbolagen ger oss kunder det vi vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =