Fotbollstragedi i Egypten

Politik, idrott, våld och död. Det är hemska scener som visas på TV ikväll när ett 70-tal personer ska ha dött i kravaller på en fotbollsarena i Egypten. Tyvärr är det ett stort antal oskyldiga döda och skadade. I Sverige har de flesta huliganer i alla fall den goda smaken att skada varandra i första hand.

Rent egoistiskt hoppas jag att svenska polisen och fotbollsförbundet nu inte tar chansen att ta i med ännu hårdare tag på läktarna, för våld föder bara våld. Jag hoppas på ett läktarskandalfritt Allsvenskt år och skickar ikväll många tankar till alla drabbade i Egypten.

Vanessa Mae–Air

Air är ett klassiskt stycke av Bach som återkommer till mig gång på gång när det händer större katastrofer i stora världen eller i min egna lilla värld. Därför tycker jag den passar bra för ikväll.

Sweetbox-Everything’s gonna be alright

Trots den stora sorgen så har jag hopp för framtiden för Egypten och världen som genomgår stora förändringar. Att anpassa sig till den nyvunna friheten kommer ta tid, men en dag kommer allt bli bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × fem =