FRA-lagen, snart är det för sent

Debatten har ännu inte kommit igång då det gäller FRA-lagen, men när den väl kommer igång så kommer jag följa den på TV. Jag måste erkänna att jag ännu inte satt mig in i alla vinklar då det gäller denna nya lag. Information är makt och därför tycker jag att detta är ett av de viktigaste beslut som är på väg att klubbas sedan vi gick med i EU.

Jag är väldigt övertygad om att de som sysslar med hot mot rikets säkerhet krypterar sin information i största möjliga utsträckning. Skulle dom därmed ta sig igenom FRA’s filter så har vi kvar några småfiskar eller ännu troligare lite yngel som har åsikter som inte uppskattas av Svensk regering. Nu har vi åsiktsfrihet i Sverige och jag ställer mig tveksam till att yngels åsikter ska registreras av FRA.

Kanske är det så att jag inte ser hela bilden och några politiska höjdare har rätt. Vi lär säker märka det inom några år då jag är övertygad om att lagen klubbas igenom nu, eller inom kort med minimala ändringar.

Det finns många tusen blogginlägg angående lagförslaget och det är gott om artiklar i tidningarna. Det har gått så långt att det nu går att skriva artiklar om hur många inlägg och artiklar som skrivs!

I debatten har de som ligger bakom bloggarna En vanlig $vensson och Dyslesbisk gjort en härlig video som jag inte kan undanhålla mina läsare. Upproret mot FRA-lagen har varit stor på nätet och sidan stoppa FRA-lagen har länkat in denna video även till deras sida.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r_l_JVk5tjI[/Youtube]

Scen ur Döda poeters sällskap med ny textning
Technorati-taggar: ,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sjutton − tretton =