Förbjudet att ha kul

Tänk så fel det kan bli. Stockholms kommunfullmäktige ser en chans att Stockholm ska få gratis reklam genom att låta Red Bull anordna sin flygtävling över stockholms vatten. Biljetter säljs till tävlingen och hela cirkusen är igång då polisen stoppar det hela. Självklart finns det alltid en risk med flygplan över staden, men det kanske man skulle tänkt på innan man skickade en förfrågan till Red Bull.

I fredagens hallå där i metro hade reporten ställt frågor till den ansvariga för fontänen på Sergels torg. Svaren är helt underbara så klicka gärna på länken och småskratta lite. Fontänen har i många år varit en klassisk plats att fira SM-guld, VM-brons, studenten eller annat skoj. De senaste åren har fontänen tömts på vatten så snart det funnits risk att någon vill bada och fira i fontänen både för att det kan vara farligt och för att det kostar massa pengar att laga fontänen efter att 100-tals glada festprissar badat.

Fontänen borde inte vara så svår att bygga om så att den blir säkrare och inte går sönder så mycket, men den är ändå opraktisk som festplats då den ligger mitt i en stor trafikplats. Kungsträdgården är kanske den naturligaste festplatsen i Stockholm i dagsläget och självklart skulle det gå att styra om badarna dit om staden vill det.

Staden vill tyvärr inte att vi Stockholmare ska vara för glada, det visade dom bland annat då vattenfestivalen lades ned.

Technorati-taggar: ,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =