God gärning – dåligt samvete

När jag var ute och gick med barnvagnen idag så smällde det till i vänster framhjul en bil som passerade mig. Det var en dam på väg att besöka sin sjuka make som hade kommit för nära refugen och rivit upp ett stort hål i framhjulet samtidigt som hon hade fått en rejäl skada på fälgen på bakhjulet.

image Då jag inte var säker på att hon märkt skadan på de nya lågprofildäcken så sprang jag ikapp henne och kollade att allt var bra med henne. Efter att ha konstaterat att det bara var ett hjul som hade akuta problem och konstaterat att hon hade någon som kunde komma och hjälpa henne med bilen så tog vi fram reservhjul och domkraft. När vi konstaterat att allt fanns på plats gick jag vidare och hon ringde efter hjälp.

Lite dåligt samvete har jag för att jag inte hjälpte henne att byta hjul, men min fot knastrade rätt mycket efter att ha sprungit ikapp bilen så att gå ned på knä för att byta hjul kändes inte aktuellt. Lillkillen hade troligen inte heller uppskattat att sitta och vänta på ett hjulbyte.

Jag hoppas att allt gick bra både för damen, hennes make och bilen.

Bilen på bilden är tagen tidigare i veckan och har inget med dagens händelser att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 − 1 =