Grace Kelly

Efter inlägget om prinsessan Stephanie känns det naturligt att nämna Grace Kelly och några låtar där hennes namn dyker upp.

Grace Kelly hade hunnit med både en modell och skådespelarkarriär när hon träffade Furst Rainier III av Monaco. Hon dog 1982 i en bilolycka där dottern Stephanie skadades lindrigt. Man har aldrig lyckats bringa klarhet i omständigheterna kring olyckan och vem som körde bilen av de två.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m4awCZr7GwY[/youtube]

Bing Crosby & Grace Kelly – True Love (från filmen High society 1956)

Mika gav i fjol ut singeln Grace Kelly som självklart måste med här, även om jag tycker singeln Big girl (you’re beautiful) är bättre.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yiWsWzUgcXE[/youtube]

Mika – Grace Kelly

Madonna nämner även hon Grace Kelly i sin Vouge. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur många kända skådespelare hon hinner med att nämna. Marilyn Monroe, James Dean, Grace Kelly, Jean Harlow, Fred Astaire, Rita Hayworth och Bette Davis var döda redan då låten spelades in. Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joe DiMaggio, Marlon Brando, Gene Kelly, Ginger Rogers, Katharine Hepburn, and Lana Turner har dött sedan 1990 då skivan gavs ut. Lauren Bacall är den enda som ännu idag lever. Basebollspelaren Joe DiMaggio är den enda av de ovan nämnda som inte varit skådespelare. Däremot så var han gift med Marylin Monroe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7WlfoFt8nX4[/youtube]

Madonna – Vogue

2 reaktioner på ”Grace Kelly”

  1. Jag satt och kokade igår. jag hade på känn, liksom alla som har lite fotbolls vetande att spanien skulle ta detta. Men sverige kämpade på som aldrig förr, vi gjorde en super bra match.
    Men mina nerver tog ju inte mindre stryk av spaniens alla patetiska filmningar, och en patetisk domare som var snabb med att följa med dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tio − 5 =