Hallelujah…

Norska covers är inte min starka sida, men efter lite funderande så hittade jag en del skoj i mina gömmor och det blev lite fler än jag tänkt mig.

Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes och Askil Holm vann ett pris som årets låt med sin tolkning av Leonard Cohens “Hallelujah”. Denna låt har jag goda minnen av från min 40-årsfest då det blev en improviserad allsång som det underbara coverbandet “Copyrats” fick spela med i.

Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes och Askil Holm–Hallelujah

En timmas lyssnande på fler låtar av artisterna ovan fick mig småkär i denna underbara version av A-ha’s “Stay on these roads”.

Espen Lind and Kurt Nilsen–Stay on these roads

Det har gjorts helt andra typer av tolkningar av A-ha låtar och Reel Big Fish har lyckats riktigt bra med “Take on me”.

Reel Big Fish–Take on me

När musiken nu blivit mindre finstämd smyger jag mig över till metal-scenen och hittade Theatre of Tragedy. 2002 gav det tidigare gothmetalbandet ut ett album med lite mer Electropop influenser. Supremes och Kim Wilde covern gavs bara ut på en limiterad utgåva av albumet, men självklart ska den med här.

Theatre of Tragedy–You keep me hanging on

Som avslutning får black metalbandet Tulus chansen att visa upp sig med sin version av David Bowie’s “Space oddity” den har spelats några gånger här hemma på hög volym.

Tulus–Space oddity

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =