Hey hey Dembo Touray

Allsvenskan är slut för i år och som Djurgårdare får jag mest vara glad att vi inte åkte ut. Idag var även dagen då Mattias Jonson och Pa Dembo Touray lämnar truppen för nya äventyr.

Dembo har under sina drygt 10 år i Djurgården hunnit bli hånad och utskrattad många gånger. Att han får ner sina två meter till marken snabbare än motståndaren hinner blinka har det inte skrivits lika många rader om.

Kanske är det inte heller bara segrar som räknas för att publiken ska komma. Se på Hammarby som har ett publiksnitt som får många Allsvenska lag att bli avundsjuka, trots att dom var väldigt nära att ramla ner i ett stort svart hål i år.

Jag minns en träningsmatch mot West ham (tror jag att det var) i Norrtälje 2003. Isaksson stod i mål i första halvlek, men ersattes i andra av Dembo. Trots att Dembo gjorde en riktigt bra match är det trots allt hans showande på sidan om plan som jag minns bäst.

Dembo är en målvakt som många har svårt för, då han ibland släppt in “billiga” mål,  men en hel del idioträddningar har det blivit under åren också. Dembo har alltid gett valuta för de pengar jag betalat för säsongskortet och han kommer saknas.

Ravelli spexade sig in i svenska folkets hjärta under ett par veckor sommaren –94. Dembo har gett oss Djurgårdare sitt leende under hela 2000-talet. Idag grät han mer än en tår under avtackningen och han fick njuta på sin sista dag på jobbet. Att han slängde ut bollen till inkast när bara några minuter återstod, för att Jonson skulle få kunna bytas in, var bara ännu gång då han visade att fotboll är mer än att vinna.

Tack Dembo för de här åren och välkommen tillbaks när du vill!

Se även: DIF. Expressen, Aftonbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 + tjugo =