Inför kvällens melodifestival

Har nu hunnit lyssna igenom alla bidrag några gånger och jag är alldeles för sugen på musik, för jag sjunger redan med i de flesta av låtarna.

Dilba – Try again

Avskydde låten första gången jag hörde låten. Behövde lite tryck i högtalarna och hela låten för att jag skulle inse att den har något. Tyvärr inget jag känner att jag kan tralla med i men foten stampar ändå i takt när jag lyssnar.

Swingfly – Me and my drum

Kommer inte att få så många röster av en äldre generation tyvärr. För låten känns som en frisk fläkt i det här startfältet.

Jenny Silver – Something in your eyes

Någonting åt musikalhållet utan pampighet. Lite ABBA, lite Malena Ehrnman. Kommer nog hitta in på Svensktoppen och gillas av rätt många, ännu så håller den inte helt för mig, men ABBA är ABBA.

Jonas Matsson – On my own

Trallvänlig snällpop som sätter sig. Var det inte lite det och udda uttal som fick Tyskland att vinna i fjol? Kanske lite för snällt och man har hört det förut, men den finns redan i min MP3-spelare.

Le Kid – Oh my god

Förstod det inte först när jag hörde det. Baccara, Blondie i någon konstig blandning, men hade inte lyssnat på Le Kid ännu. Efter ett par lyssningar är låten självklar. Medryckande refräng och den sticker ut.

Rasmus Viberg- Social butterfly

Lite dragspel och en trallvänlig melodi. Men det räcker inte riktigt ända fram. Jag trallar med i den, men kommer ändå inte ihåg den tyvärr.

Pernilla Andersson – Desperados

Enkel visa sticker självklart ut och har sin målgrupp. Tror den inte skulle ha en chans i Europa och det finns bättre alternativ för min spellista också.

Danny – In the club

Tyckte den var överskattad i början. Men den sätter sig. Inte minst för att dom sjunger titeln ett hundratal gånger på tre minuter. Om det räcker för att spelas på klubbarna i sommar är jag inte säker på, men till finalen går den, om inte annat för att Danny sjunger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

åtta + fyra =