Kort datum, dyrare än annars

För en månad sedan handlade jag på Coop i Jakobsberg. En butik där kunderna får sköta kassaarbetet helt själva om de vill genom självutcheckning. Detta genom att de skannar varorna själva framme i kassan. Jag är inte helt imponerad av hur denna självutcheckning fungerar, men är samtidigt övertygad om att det är något som kommer genomföras på flera halvstora butiker när barnsjukdommarna är lösta.

Det som absolut inte fungerar som det är tänkt på denna Coop-butik är hanteringen av varor med kort datum.

Jag hittade en köttbit som var prissänkt, där ordinariepris var 189 kronor kilot och det på den nya prislappen stod 89 kronor. Jag nappade på erbjudandet  då köttet fortfarande såg fräscht ut och kände mig nöjd när jag gick bort och betalade i kassan.

Tyvärr tittade jag inte på kvittot på en gång, för jag fick betaka 89 kronor för 400 gram kött, vilket gav ett kilopris på 222 kronor, dvs 33 kronor högre än bitarna som var nypackade.

Som vanligt när man handlar i en annan butik än vanligt så hade jag inte vägarna förbi igen de närmaste veckorna och jag har därför inte klagat i butiken utan skriver av mig min frustration här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fjorton + sexton =