Madonna, 50 år

En av historiens största artister har nu fyllt 50. Madonna har genom åren släppt så otroligt många kanonlåtar att hon kommer finnas kvar i historieböckerna många år framöver.

Närmare 50 singlar har Madonna fått in på Svenska topplistan och om man räknar soundtracks och samlingsalbum har 19 album letat sig upp på listan också. Like a virgin skivan fick upp mina ögon för sångerskan med den brokiga bakgrunden. Det var inte någon klockren skiva som jag lyssnar från början till slut på idag, men fem bra låtar på en skiva är inget man är bortskämd med.

Skivan True blue spelades sönder av min lillasyster, men det är den värd. Lättlyssnad bra pop, precis den uppföljare som behövdes för att göra Madonna till den stjärna som hon nu är. Like a prayer tycker jag fortfarande är den absolut bästa låt Madonna gjort och jag struntar fullständigt i budskap, religion och allt annat. Låten är bäst!

En låt som jag spelat en hel del är The Power of goodbye. Jag köpte en piratkopierad skiva i Estland med en hel del remixer av denna låt och varje gång jag hör den så tänker jag tillbaks på resan, en viss rotweiler och en annan musikälskande galning.

[Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pB7FsWKcaOI[/Youtube]

Madonna – The Power of goodbye

Det sköna med Madonna är att hon fortsätter att utvecklas. Två av hennes fem förstaplatser på Topplistan har hon fått på 2000-talet. Årets stora hit med 4 minutes letade sig bara upp till en andraplats, men det visar ändå att Madonna blir att räkna med ytterligare några år framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 × fem =