Melodifestivalen

Jag hade som vanligt sett fram emot svenska melodifestivalen. Tyvärr tyckte jag att årets festival bara var riktigt trams. Ett par bra låtar och några bra mycket sämre, som vanligt. En programledare som ännu inte kommit in i rollen. Petra Mähä läste upp skämten utan inlevelse, direkt från de papper hon höll i handen och kom av sig ett flertal gånger. Att Petra kommer bli bätte med tiden är jag övertygad om.

Det som kändes mest fel, var upplägget med dueller som jag personligen tycker förstör mycket av känslan. I andra chansen fungerar dueller då dessa låtar redan blivit ratade en gång och dom får just andra chansen.

I varje deltävling står så mycket på spel och det gäller att folk orkar ringa en tredje gång på den låt som är bäst för att den ska gå till final i årets melodifestival.

Varför har SVT hoppat på denna hysteri med telefonomröstningar? Får dom stora pengar från telefonbolagen eller är det så att Christer Björkman får en semesterresa från Telia som tack för många telefonsamtal?

Jag tror inte jag kommer se alla årets deltävlingar i melodifestivalen… vilket kommer chocka de som känner mig väl. Finalen missar jag också då jag nu har bokat en resa till Oslo den helgen. Sorry Christer, mina pengar får du i alla fall inte.

Den internationella juryn kommer jag skälla på lite senare… för nu finns det viktigare saker i livet att tänka på än en larvig musiktävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × två =